originOp zeventienjarige leeftijd deed Bart zijn eerste serieuze poging als tekstschrijver. Hij schreef voor de theatergroep waar hij toen deel van uitmaakte het toneelstuk “Persbericht”. Een stuk naar aanleiding van een krantenberichtje over de dood van achttienjarige jongen en meisje uit Belfast. Dit krantenberichtje inspireerde tot een soort Romeo en Julia in Noord-Ierland. Tijdens zijn studie theaterwetenschap vormde Bart samen met Michiel Florusse het cabaretduo “Cabaret Buurman”. In deze periode begon Bart met zijn eerste pogingen tot het schrijven van liedteksten. Voor het schrijven van liedteksten volgde hij lessen bij Jan Boerstoel, bekend als tekstschrijver o.a. “Ineens geen kind meer” en “Opa’s verjaardag”.

Na zijn afstuderen ging Bart aan het werk bij de VARA. Momenteel is Bart eindredacteur van Per Seconde Wijzer. ook maakt hij deel uit van de redactie van Twee voor Twaalf. Als vragenmaker en tekstschrijver is Bart gewend om over de meest uiteenlopende en ingewikkelde onderwerpen op een heldere en toegankelijke manier te schrijven. Eén van zijn specialiteiten is het schrijven van de grappige en onverwachte introductie verhaaltjes bij de vragen van Per Seconde Wijzer.

Als free-lance schrijver van liedteksten schreef hij de teksten voor de musical “Kruistocht in Spijkerbroek” naar het bekende jeugdboek van Thea Beckman en teksten voor het openluchtspektakel “De Vurige Stad” een musical over de strijd tussen de prinsgezinden en de patriotten in het Amersfoort van 1787.

Op 3 mei 2003 ging in Theater de Lieve Vrouw in Amersfoort het door Bart geschreven toneelstuk “Stilte” in premiere. Een toneelstuk over een oude Duitse vrouw die zich in de stilte van haar kamer in het bejaardentehuis gedwongen ziet haar verleden als vurig aanhangster van Hitler onder ogen te zien. Ze is in een voortdurend gevecht met haar verleden verwikkeld. Enerzijds probeert ze de jonge vrouw die ze ooit was te begrijpen, maar is aan de andere kant bang dat begrip zal leiden tot vergoelijking van haar verleden. Iets wat ze wanhopig en tot in het extreme probeert te vermijden.

In 2009 schreef de Bart in opdracht de van de Kamper Oranjevereniging teksten voor de “Canon van Kampen”. Een gezongen geschiedenis van de stad Kampen waaraan zo’n duizend koorzangers deelnamen.

In de periode maart 2008 tot september 2009 schreef Bart de verhaal en liedteksten voor “Requiem”. Het verhaal en daarbij behorende liedteksten vertellen over een vader en een moeder die als jong volwassenen de tweede wereldoorlog meemaken en hoe die oorlog doorwerkt in hun latere leven en de opvoeding van hun kinderen. Het verhaal van de ouders loopt paralel met de geschiedenis van Nederland in die periode. Op 18 juni 2015 is de muziektheatervoorstelling “Stadsgezichten” van Bart in premiere gegaan. Hij schreef hiervoor zowel het verhaal, de teksten en de muziek.

Heb je interesse in Bart als tekstschrijver mail dan aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.