originDe bariton Bart Oenema (1967) vormde eind jaren tachtig samen met Michiel Florusse het duo "Cabaret Buurman", geregisseerd door Fred Florusse. Al snel bleek dat Bart de meeste voldoening haalde uit het muzikale gedeelte van het cabaret. Hij besloot zich volledig op de muziek te richten door zang te gaan studeren aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij Charles van Tassel, Charlotte Rietdijk en Hein Meens. Later volgde Bart lessen bij de zangpedagoog Geert Berghs. Verder studeerde hij theater en filmwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam en studeerde enkele jaren filosofie. Als zanger is Bart verbonden aan het professionele kamerkoor Cappella Amsterdam onder leiding van Daniel Reuss. Ook is hij een regelmatig gevraagd solist bij koor en oratorium-concerten.

Het repertoire van Cappella Amsterdam is zeer divers. Hierdoor zingt Bart de meest uiteenlopende soorten muziek in de meest uiteenlopende producties. Met Cappella Amsterdam werkte hij met mee aan diverse opera producties waaronder; “Thyeste” van componist Jan van Vlijmen naar het libretto van Hugo Claus onder regie van Gerard-Jan Reijnders, de opera Marco Polo van de componist Tan Dun onder regie van Pierre Audi. Verder de “Mattheus Passion” en “Luther” van Boudewijn Tarenskeen, beiden muziektheater producties onder regie van Paul Koek. Dan uiteraard allerhande repertoire voor kamerkoor. Van oude muziek van Sweelinck tot wereldpremières van hedendaagse componisten en alles wat daar tussen in zit. Met Cappella Amsterdam werkt Bart met topdirigenten als: Frans Brüggen, Esa Pekka Salonen, Jaap van Zweden, Reinbert de Leeuw, Jan Willem de Vriend en Daniël Reuss. En met toporkesten en ensembles als: Het koninklijk concertgebouworkest, het orkest van de achttiende eeuw, die Akademie für alte Musik, Het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het asko-schönberg ensemble en het Radio filharmonisch orkest. Bart is ook werkzaam als zangdocent. Hij geeft stemvorming aan koren variërend van Zeemanskoor tot kamerkoren. Van 1998 tot 2001 was Bart muziekdocent en dirigent bij de jeugdtheaterschool Boemerang in Amersfoort. Hier leidde hij het jeugdtheaterkoor en de musicalklas en doceerde stemvorming aan de theaterklassen. Momenteel is Bart werkzaam als zangcoach voor de stichting Podiumspektakel in Harderwijk.

Wil je Bart boeken voor een concert, of wil je Bart inhuren als zangcoach. Mail dan aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.