Half september 2017 start ik mijn tweede cursus ensemble-zingen, en wel ‘Magnifiek Mozart zingen’. Graag wil ik het Requiem van Mozart in een kamermuziek-bezetting gaan doen. We starten met tenminste 3 kleine vocale ensembles. In één van de ensemble-groepen zullen de solokwartetten aan bod komen, in de andere groepen de koordelen. De orkestratie zal door Bart Oenema worden bewerkt tot een kamermuziekbezetting.

  • Wil je het Requiem van Mozart graag een keer in kleine bezetting zingen?
  • Wil je de prachtige solo-kwartetten eens studeren en uitvoeren in ensemble-bezetting?
  • Wil je de koorpartijen van dit geweldige werk leren zelfstandig te zingen, met in de lessen maximaal 12 ensemble-genoten? (bv 3S - 3A - 3T - 3B)
  • Wil je extra aandacht voor zang- en ensemble-techniek?

Dan is deze cursus echt iets voor jou!

Wat krijg je?

  • 10 lessen van 2½ uur in groepen van maximaal 12 personen
  • 1 van de lessen zal worden ingevuld door een gastdocent aandacht voor klank, zang- en ensemble-techniek, intonatie en presentatie
  • 1 lezing/presentatie over Mozart en zijn werk door Bart Oenema gezamenlijk uitvoeren van het Requiem van Mozart als slotconcert van de cursus m.m.v. een instrumentaal ensemble

Wanneer?

We starten in week 37 met in principe een maandagmiddag-groep, een maandagavond-groep, een woensdagavond-groep en een vrijdagmiddaggroep.
De rest van de cursusdagen zijn in week 38, 39, 40, 42, 44, 45, 46, 47 en 48. (NB: de woensdagavond-groep van 18 oktober wordt verplaatst naar zaterdagochtend 21 oktober, de vrijdagmiddag-groep van 3 november en 10 november verplaatst naar resp. zaterdag 4 en zaterdag 11 november.) En een tutti-repetitie met daarna het slotconcert op zaterdag 2 december 2017.

Kosten.

De kosten voor deze cursus zijn € 175,00 p.p. excl. bladmuziek (zelf aanschaffen) De lessen vinden plaats in Kampen, Voorstraat 60.
Heb je interesse? Laat het me weten via onderstaand mailadres, zodat we kunnen kijken welke groep bij jou past qua niveau en weekindeling!
Heb je vragen? Mail me! Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.