origin

Marjo geeft sinds zij aan het conservatorium studeerde al zangles. Haar leerlingen hebben alle leeftijden, ook aan kinderen vindt zij het leuk om, spelenderwijs, zingen te leren. Elke leerling krijgt een persoonlijke aanpak: Wat vind je leuk om te zingen, waarom wil je zangles en wat is je doel. Dat verschilt natuurlijk bij iedereen, vandaar dat het inmiddels een gevarieerde praktijk is, met leerlingen die klassiek, geestelijk lied, musical en popliedjes zingen, een ieder naar zijn/haar smaak. Wel wordt het gebruik van de klassieke zangstem aangeleerd, daar Marjo zelf klassiek geschoold is.

Ook organiseert Marjo voor haar leerlingen ensemble-avonden, met als doel leerlingen bewust te maken van hun functie in een koor of ensemble. Zo wordt de nadruk dan gelegd op b.v. het harmonische aspect: wat is de functie van bepaalde tonen in de harmonie, hoe krijg je het mooi onder elkaar en vooral: naar elkaar luisteren, tijdens het zingen. Daar komt immers het musiceren uit voort. Meestal is het repertoire klassiek, b.v. Mendelssohn, Rheinberger en Bach, en de stemgroepen bestaan hooguit uit 4/5 zangers/zangeressen. Buiten het leerzame is het ook de bedoeling dat het gezellig is, dat leerlingen elkaar een beetje leren kennen en met elkaar de vreugde beleven van het met elkaar zingen en musiceren.

Eens per jaar is er ook de groepsles of leerlingenavond, waar leerlingen hun favoriete lied van dat seizoen ten gehore brengen, met begeleiding van Sabine van der Heyden, in het bijzijn van de andere leerlingen. Buiten dat dit voor een ieder heel spannend is, schept het ook weer een band, iedereen is immers aan de beurt... Deze happening is ook meteen de afsluiting van het seizoen, meestal eind juni.

Wil je een les bij Marjo? Mail dan aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.