origin

Marjo van Someren ontving haar eerste zanglessen aan de Amersfoortse Muziekschool van Maria van der Slikke. Zij zette haar zangstudie voort bij Hein Meens aan het (Sweelinck) Conservatorium van Amsterdam, waar zij in mei 1997 afstudeerde. Vervolgens volgde zij lessen bij Henny Diemer, Johannette Zomer en Geert Berghs. Momenteel laat ze zich coachen door Heleen Koele. Marjo is als soliste regelmatig te beluisteren bij koor- en oratoriumconcerten. Zij heeft de afgelopen jaren een zeer uiteenlopend repertoire opgebouwd, o.a. de bekende werken van J.S. Bach (Mattheus- en Johannus Passion, Weihnachtoratorium, Magnificat, Hohe Messe en vele cantates), The Messiah van Händel, Mozart en Haydn missen, romantische werken van onder meer Brahms (Deutsches Requiem), Mendelssohn (Elias en Hör`mein Bitten), Misa Creolla van Ramirez en Le Roi David van Honegger. Ook werkt zij regelmatig mee aan uitvoeringen van koren door het hele land met het christelijke repertoire, en is daarmee ook op menig CD te beluisteren. Als liedzangeres heeft ze een veelzijdig repertoire opgebouwd met haar vaste begeleidster Sabine van der Heyden. Zij voerden o.a. De Kinderkamer van Mussorgski (in een Nederlandse vertaling) en Frauenliebe und Leben van R. Schumann uit, en vele andere liederen in verschillende talen en stijlen, waarin het Romantische lied wel favoriet blijkt.

In november 2010 is haar eerste solo-cd uitgekomen: Let there be Christmas, een kerst-cd, met arrangementen van Bart Oenema, met een verrassende bezetting: piano, slagwerk, bas, gitaar, saxofoon, fagot en cello. Het is een cd met allerlei verschillende kerstliederen: in verschillende talen, in verschillende stijlen, van klassiek tot jazz en pop, en in verschillende bezettingen. Een cd met bekende en onbekende kerstliederen, allemaal in een nieuwe jas. Deze cd is verkrijgbaar via de website en ook via iTunes.

Als freelancer is Marjo sinds 1999 werkzaam bij Cappella Amsterdam, waarvan Daniel Reuss artistiek leider is (www.cappellaamsterdam.nl). Hierdoor werkt zij op een zeer hoog niveau met ensembles van grote naam in Nederland, zoals het Orkest van de 18e Eeuw, Schönberg Ensemble, Combattimento Consort, Nederlands Blazers Ensemble, Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Koninklijk Concertgebouworkest. Dit alles veelal onder leiding van Daniël Reuss als chef-dirigent van Cappella Amsterdam, maar ook onder leiding van andere topdirigenten als Frans Brüggen (overleden in augustus 2014), Nikolaus Harnoncourt, Kaspars Putnins, Frieder Bernius, Jan Willem de Vriend, Reinbert de Leeuw e.v.a. Marjo reist veel met Cappella Amsterdam om concerten te geven in o.a. Italië, Frankrijk, Duitsland, Polen, Estland, Oostenrijk, en Japan. Ook bij de Nederlandse Opera, de Nationale Reis Opera en de Veenfabriek heeft Cappella Amsterdam opera- en theaterproducties gedaan, en zal dat in de toekomst ook blijven doen, hetgeen de veelzijdigheid van het koor aangeeft.
Ook heeft zij na haar afstuderen een aantal jaren in Collegium Vocale Gent o.l.v. Philippe Herreweghe gezongen.

Wil je Marjo boeken voor een concert, of heb je een vraag? Mail dan aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.